Renault-vd Carlso Ghosn nekar till anklagelser

2018-11-26 07:39  
Foto: AP Photo/Michel Euler/TT

Renaults brottsmisstänkte vd Carlos Ghosn nekar till de anklagelser om ekonomiska oegentligheter som riktats mot honom, enligt den japanska tevekanalen NHK.

Ghosn, som inte själv framträtt i medierna, har enligt tevekanalen sagt till utredarna att han inte har haft för avsikt att undanhålla information om ersättningar.

Ghosn, som förutom posten i Renault även tills nyligen var styrelseordförande i Nissan, rapporterades från början ha redovisat cirka hälften av sin årliga ersättning på totalt tio miljarder yen (cirka 800 miljoner kronor) från Nissan.

Läs mer: Thierry Bollore ersätter gripna Renaultchefen Carlos Ghosn

Men det har kommit uppgifter i japanska medier om att det kan rösa sig om ännu mer pengar som undanhållits – ytterligare tre miljarder yen sedan juni 2011. Utöver detta ska även Carlos Ghosns syster ha fått cirka 900 000 kronor i ersättning – trots att hon inte har någon befattning inom företaget.

Carlos Ghosn riskerar tio års fängelse om han döms skyldig i japansk domstol.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt