Rekordförsäljning av begagnade bilar

2017-07-14 09:35  
Volvo V70 säljer bäst. Foto: Pixabay.

Under årets första sex månader såldes 646 000 begagnade bilar i Sverige. Det är lika många som såldes under rekordåret 2016,

Rekordförsäljningen rapporteras av Motorbranschens Riksförbund (MRF). Samtidigt minskade lagret hos MRF-handeln. Vid utgången av juni backade lagret med en procent till 39 500.

”Historiskt är det ovanligt att vi vid en högkonjunktur samtidigt har rekordförsäljning både för nya bilar och begagnade utan att MRF-handelns begagnatlager ökar”, säger Johan Holmqvist, bilhandelsansvarig på MRF i ett pressmeddelande.

Den övriga bilhandeln, som hade samma lagerantal som MRF-handeln i fjol, ökade däremot med 24 procent.

I år har försäljningen för begagnade bilar upp till fem år ökat med fem procent. Samtidigt har privatförsäljningen för liknande bilar minskat med en procent. Av bilhandelns försäljning av bilar upp till fem år står MRF-handeln för 63 procent.

Sett till alla begagnade bilar, oavsett ålder, har det sålts fem procent fler bilar i bilhandel medan privatförsäljningen har minskat med två procent.

De tre bilar som säljs mest i år är Volvo V70, Volkswagen Golf och Volkswagen Passat. Resterande modeller på topp-tio-listan är Volvo V60, Volvo XC60, Audi A4, Volvo V40, Kia Ceed, Volvo XC70 och Ford Focus.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt