Regeringen vill miljömärka drivmedel

2016-08-19 08:03  
Foto: Pixabay

Regeringen vill att bilars drivmedel ska miljömärkas för att göra de olika varianternas klimatpåverkan tydligare för konsumenterna, rapporterar SVT Nyheter.

(Artikeln har uppdaterats)

Regeringen vill att bilars drivmedel ska miljömärkas, rapporterar SVT Nyheter. Frågan ska utredas på miljödepartementet för att få fram förslag på hur det ska gå till.

– Ambitionen är att göra det tydligt för konsumenten, ute vid pumpen vid köptillfället. Det är där behovet finns, säger miljöminister Karolina Skog (MP) till TT.

Skillnaderna mellan exempelvis olika diesel kan vara stora och regeringens tanke är att landets mackar ska märka varje drivmedel utifrån klimat- och annan miljöpåverkan. Även tillverkningen och transporten av bränslet ska tas med i bedömningen.

TT: Men ute vid pumparna finns det ju ofta bara ett drivmedel av varje sort?

– Bensin är inte ett engångsinköp. Om det vid varje pump finns information så blir det möjligt för konsumenten att jämföra olika bränslen. Det är väldigt svårt att veta i dag vad man köper.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt