Rapport: Problem med Tesla Model 3 i kallt väder

2018-11-15 10:19  
Elon Musk och en Tesla Model 3. Foto: AP / Tesla

Solen i Kalifornien verkar inte vara några problem, men flera kanadensiska Model 3-ägare har haft bekymmer med att öppna bildörrarna i minusgrader.

De senaste dagarna har vinterkylan dragit in i den kanadensiska provinsens Québec, och den har fört med sig problem för vissa Tesla-ägare. Flera kanadensare som har en Model 3 på uppfarten har hört av sig till elbilssajten Electrek för att berätta om sina bekymmer.

Att elbilar tappar räckvidd i kyla är väl ingen nyhet, men det stora problemet den här gången verkar vara att öppna bilen när temperaturen faller en bit nedanför nollan.

Dörrhandtaget på en Model 3 sitter infällt i dörren. För att öppna trycker du på sidan av det, sedan ploppar handtaget ut och du kan dra i det för att öppna dörren. I samma stund ska bilrutan vevas ned en liten aning så att dörren går att öppna.

Läs mer: Nu lanserar Tesla Model 3 i Sverige

Men i minusgrader fungerar dörrarna inte alltid som de ska. Electrek säger sig ha mottagit ett dussintal rapporter om Model 3-ägare som antingen råkat ut för att handtaget fryser fast eller att fönstret inte åker ned ordentligt. I båda fallen blir resultatet att bildörren inte går att öppna.

Problem med laddporten på Model 3

Flera Electrek-läsare säger också att det varit problem med att öppna och stänga luckan till laddporten på Model 3 i kallt väder.

Electreks chefredaktör Fredric Lambert har själv lyckats återskapa problemen på sin Model 3. Han lämnade bilen utomhus när det var sju minusgrader. Efter några timmar satte han på funktionen för att förvärma bilen till 22 grader, väntade tio minuter och försökte sedan öppna bildörrarna.

Läs mer: Tesla har tagit bort gratis laddning – för all framtid

I videon nedan kan du se hur handtaget på förardörren först är helt fastfruset, och hur bakdörren visserligen går att trycka på - men där öppnas inte fönstret hela vägen. Efter några försök får Fredric Lambert till sist upp en av dörrarna.

”Om folk har problem nu, vill jag inte ens tänka på vad som händer när temperaturen går ner mot minus 15, 20 eller 25 grader Celcius, vilket inte är ovanligt här”, skriver Fredric Lambert i en kommentar.

Simon Campanello

Mer om: Tesla Model 3

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt