Rapid E – här är Aston Martins elbil

2015-10-23 11:42  
Den nya bilen ska ha 800 hästkrafter. Foto: Aston Martin

Nu hoppar klassiska biltillverkaren Aston Martin på tåget med eldrivna fordon. I veckan presenterade företaget sin nya konceptbil Rapid E.

Det har varit känt sedan en tid tillbaka att Aston Martin planerar att ta fram en elbil, men nu har man alltså visat upp ett koncept för hur den kommande bilen kan se ut.

Rapid E är en vidareutveckling av företagets tidigare Rapid-serie av lyxiga sportbilar. Elbilen ska få 800 hästkrafter, fyrhjulsdrift och ha en räckvidd på cirka 32 mil, enligt uppgifter till Automotive News.

I oktober kom nyheten att Aston Martin planerar att skära ner sig verksamhet genom att dra in cirka 300 tjänster. Det nya elbilsprojektet ska dock till stor del finansieras genom en investering från det kinesiska riskkapitalföretaget ChinaEquity.

Tillverkaren har redan en testbil ute på vägarna, och enligt uppgifter väntas produktionen av Rapid E dra igång inom två år. Det är oklart vad elbilen ska kosta men Aston Martin har gett en vink om priset kan ligga på mellan motsvarande cirka 1,6 – 2,1 miljoner kronor, skriver Expressen.

– Vi ser lyxiga elbilar som en självklar del av vår framtida produktportfölj. Rapid E-konceptet visar på Aston Martins förmåga och ambitioner när det gäller att utveckla låg- och utsläppsfria sportbilar, säger företagets vd Andy Palmer i ett pressmeddelande.

Kalle Wiklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL