Premiär för lyxigaste Volvon

2016-02-29 10:34 Håkan Abrahamson  

Volvo Cars premiärvisar den lyxigaste modellen i bilmärkets 89-åriga historia, den fyrsitsiga XC90 Excellence, på bilsalongen i Geneve.

Bilen bygger på den nya stadsjeepen XC90 och får fyra individuellt inställbara stolar samt massagefunktion och speciella nackstöd. I utrustningen ingår även kylskåp, vikbara bord, mycket läderklädsel och handgjorda kristallglas från Orrefors.

Excellence-modellen utrustas med plug-indrivlinan T8 Twin Engine som kan leverera maxeffekten 410 hk. Stor vikt har lagts vid extra ljudisolering. För den som vill njuta annat än vägljud fick en kraftfull ljudanläggning från Bowers and Wilkins.

Bilen kan än så länge endast beställas på nätet. Inledningsvis gäller det länder som Schweiz, Frankrike, Belgien och Luxemburg. Även i Kina blir det senare i vår möjligt att beställa bilen, framgår av ett pressmeddelande.

Senare i år ska flaggskeppsmodellen kunna beställas på övriga marknader, inklusive USA.

Bilsalongen i Geneve öppnar tisdagen 1 mars.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt