Fordon

Populär polisbil med bromsproblem

Polisbil med bromsproblem. Foto: Ford

Amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten har uppmärksammats på bromsproblem för en populär polisbil.

Publicerad

Trafiksäkerhetsmyndigheten NHTSA riktar nu blickarna mot 2013 års modell av polisbilen Ford Police Interceptor utility, som levererats i 20000 exemplar till olika polisdistrikt i USA.

Efter anmälan från ett polisdistrikt som upptäckt 13 felaktiga bromsrör i 11 av de 46 bilar av modellen Explorer Police Interceptor har NHTSA startat en preliminär utredning.

Vid kontroll har NHTSA hittat smärre sprickor i rören. Det finns inga uppgifter om olyckor som kan härledas till sprickorna, men felet kan orsaka längre bromssträckor.

Stadsjeepsversionen av den nya polisbilen har blivit mycket populär hos de amerikanska poliserna. Ford tog fram en sedanmodell och en stadsjeep i specialanpassade versioner för polisen.

Det visade sig snart att det var stadsjeepen Explorer Police Interceptor som blev favoriten. De nya bilarna ska ersätta de tidigare så vanliga polismodellerna Ford Crown Victoria, som inte längre lever upp till kraven på trafiksäkerhet och utsläppsregler. Såväl GM som Chrysler har också tagit fram nya polisbilar, men fortfarande är det Fords polisbilar som dominerar försäljningen till den amerikanska polisen.