Polestar gör omvänd brexit – öppnar utvecklingscenter i England

2019-05-10 07:28  
Polestar ser möjligheter i England. Foto: Polestar

Där volymtillverkarna ser problem ser uppstickarna möjligheter. Nu meddelar Polestar att man kommer bygga sitt forsknings- och utvecklingscenter i England.

För Polestar blir 2019 ett oerhört intressant år. Dels så kommer de första bilarna av modellen 1 att börja levereras, och dels har man lanserat sin andra modell. Nu avslöjar biltillverkaren att man även kommer öppna en utvecklingsfilial i Coventry, England.

Den nya anläggningen kommer att ligga i ett bilkluster då staden även huserar Jaguar Land Rovers huvudkvarter såväl som moderbolaget Geelys designstudio – samt koncernsyskonet London EV Company (som ska bygga de nya taxibilarna i London). Inledningsvis kommer den brittiska grenen anställa 60 ingenjörer, personer som redan har jobbat som konsulter för Polestar.

– Investeringen i de fordonstekniska talanger som finns i Storbritannien kommer att stärka vår kapacitet, säger Thomas Ingenlath, vd för Polestar i ett uttalande.

Läs mer: Polestar 2 är presenterad – här är allt du vill veta om elbilen

Exakt vilken del av utvecklingen man ska syssla med i Coventry är inget som företaget går in på. Dock säger utvecklingschefen Hans Pehrson att bland annat lättviktskonstruktion och nya material står på agendan.

– Polestars roll som teknisk spjutspets kräver nya och utvecklande färdigheter inom konstruktionen av prestandabilar med låg vikt och som tillverkas i flera material. Teamet som kommer starta upp det nya R&D-dotterbolaget i Storbritannien är redan väl insatt i Polestars teknikfilosofi. Dessa ingenjörer blir ett utmärkt komplement till vårt befintliga team i Sverige, säger Hans Pehrson.

Felix Björklund

Mer om: Polestar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt