Plan för nytt ryskt flygplan

2012-08-24 11:04  
Flygplanet MS-21 kan låna ut delar till ett mindre kommande plan. Foto: UAC

Ett nytt passagerarplan med plats för 140 passagerare planerar rysk flygindustri ta fram på rekordtid.

Den ryska flygindustrins samarbetsbolag United Aircraft Holding (UAC) planerar att utveckla ett nytt passagerarplan med plats för 130 - 140 passagerare.

Det berättade ordföranden för UAC, Mikhail Pogosyan vid ett luftfartsseminarium på torsdagen, rapporterar nyhetsbyrån Ria Novosti.

Planet skulle kunna vara klart för leverans till flygbolagen 2016 - 2020.

Det skulle fylla upp gapet mellan matarflygplanet Superjet, det internationella flygprojektet som har sitt nav kring flygplanstillverkaren Sukhoi, och det kommande ryska passagerarplanet MS-21, som är tänkt att finnas i stolekar för 150 - 200 passagerare.

Enligt Mikhail Pogosyan skulle man utnyttja lärdomar från dessa båda flygplansprojekt för att korta utvecklingstiden för det nya planet. Det skulle dessutom delvis kunna använda samma komponenter som MS-21.

UAC uppskattar marknaden för Superjet till omkring 800 plan och knappt hälften så stor för ett plan med 140 sittplatser.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt