Paris kan få dieselförbud 2020

2014-12-08 09:11  
Paris borgmästare Anne Hidalgo Foto: TT

Paris borgmästare tänker jobba för ett dieselförbud i staden från 2020 samt hårdare regler för biltrafiken.

Jakten på dieselbilar i Frankrike trappas nu upp när Paris borgmästare Anne Hidalgo avslöjar att hon tänker förbjuda sådana i landets huvudstad från 2020.

Tidigare har Frankrikes premiärminister uttalat sig kritiskt mot dieselbilar och sagt att landet har haft en alldeles för generös inställning till biltypen.

Anne Hidalgo tänker sig även att sänka den tillåtna toppfarten i staden från 50 km/h till 30km/h. På den hårt belastade paradgatan Champs-Elysées kan hon tänka sig att endast tillåta trafik med miljöklassade fordon.

I de fyra mest centrala distrikten ska de enda tillåtna fordonen vara cyklar, bussar, taxi, utryckningsfordon, distributionsbilar samt bilar som tillhör de boende i området.

För att få Parisarna att avstå från bilkörning vill hon fördubbla antalet cykelbanor till 2020, en investering på närmare en miljard kronor.Följ Ny Teknik på Facebook!

Håkan Abrahamson

Mer om: Dieselmotor

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt