Överlevde resa i hjulhus på flygplan

2015-04-08 13:37  
Den indonesiske mannen gömde sig i flygplanets hjulhus – och överlevde resan. Det är inte hjulhusen på bilden som mannen tjuvåkte i. Foto: TT

Indonesiske Mario Stevan Ambarita ville så gärna träffa president Joko Widodo, också kallad Jokowi, att han bestämde sig för att ta en gratisresa. I Hjulhuset på ett flygplan.

Han gömde sig i hjulhuset på ett plan från Sumatra till Jakarta, och lyckades överleva en två timmars flygtur på hög höjd, i tunn luft och med temperaturer under nollan. Flygplatspersonal upptäckte honom först när han stapplade omkring på landningsbanan på flygplatsen i Jakarta.

– Han sade att han ville träffa Jokowi, förklarar E Sutrisna, talesperson för flygplatspolisen.

Ambarita kollapsade på asfalten, men klarade sig med ett blödande öra och mindre skador.

Lokala medier rapporterar att han noga hade studerat hur flygplan startar och landar, och läst på internet hur man gömmer sig i hjulhuset.Följ Ny Teknik på Facebook!Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev – direkt till din mejl!

Mer om: Hjulhus

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt