Opel visar elbilen Ampera

2009-01-27 15:50  
Elbilen Opel Ampera

Förhandsbilder av Opels nya elhybrid har släppts några veckor innan den första offentliga visningen på bilsalongen i Geneve.

Den nya bilen blir en europeisk variant av amerikanska Chevrolet Volt. Den får namnet Ampera och utrustas med såväl elmotor som förbränningsmotor.

Det rör sig om en så kallad laddhybrid, det vill säga litium-jonbatteriet ska kunna laddas från vägguttaget när bilen står parkerad.

En laddning ska kunna ge bilen en färdsträcka på 60 km utan att förbränningsmotorn behöver aktiveras. För längre sträckor kommer batteriet att laddas av en liten motor som driver en generator för att ge ström åt framdrivningen. Fortfarande är det elmotordrift som gäller för framdrivningen.

Mer detaljerade uppgifter om bilen lämnar GM vid premiärvisningen i Geneve den 3 mars. Premiär på marknaden beräknas till 2011.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt