Oklart när Boeing 737 Max får flyga igen

2019-09-24 07:31  
Foto: TT

USA:s luftfartsmyndighet FAA säger att man inte har något datum för när den olycksdrabbade flygplanstypen Boeing 737 Max kan tillåtas flyga igen, men betonar samtidigt att det är upp till enskilda länder att avgöra om de vill tillåta planen.

"Vår högsta prioritet är säkerhet och vi har inte fastställt någon tidsram för när det arbetet ska slutföras. Varje regering får fatta sitt eget beslut om att åter använda flygplanen, baserat på en grundlig säkerhetsbedömning", säger FAA i ett uttalande.

Uttalandet kommer efter ett möte i Kanada med internationella tillsynsmyndigheter. Boeing har tidigare sagt att man räknar med att få myndighetsgodkännande för 737 Max-planen tidigt under det fjärde kvartalet.

Läs mer: Ny potentiell riskfaktor upptäckt i Boeings olycksplan

Flygplanstypen fick flygförbud efter två flygolyckor, i Indonesien förra hösten och i Etiopien i våras, i vilka sammanlagt 346 personer omkom.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt