Offer i fordonskrisen: Plastal i konkurs

2009-03-05 14:23  
Stötfångare i plast är en av företagets produkter

En av bilindustrins större underleverantörer, Plastal, har ansökt om konkurs vid Mölndals tingsrätt. Försäljningen i början av året har rasat 40 procent.

Trots ett omfattande besparingsprogram har företagets ledning och styrelse uttömt alla möjligeter att undvika konkurs, skriver Plastal i ett pressmeddelande.

Plastal hade 2008 en omsättning på 1300 miljoner euro och 6000 anställda, varav 500 i Sverige. Företaget finns representerat i ett tiotal länder i Europa och Kina. Hur konkursen påverkar de övriga bolagen i gruppen återstår att se.

Företaget tillverkar främst plastdetaljer till fordonsindustrin, såväl personbilstillverkare som lastbilstillverkare. Plastal grundades i Trelleborg 1934 och har genom åren ägts av eller samarbetat medett flertal stora industrikoncerner som Gränges, Iföverken, Zanussi, Rauforss, Sapa och senast riskkapitalbolaget Nordic Capital, som tog över 2005.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt