Nytt test: Tesla Model 3 får toppbetyg i säkerhet

2019-09-19 11:50  
Foto: Youtube/Tesla

Nu har beskedet kommit, svart på vitt. Tesla uppnår toppresultat i IIHS krocktester.

Det har gått en knapp månad sedan Audis E-tron utnämndes till den säkraste elbilen hittills. Den hade då som enda elbil uppnått det åtråvärda betyget Top Safety Pick + av den amerikanska oberoende föreningen Insurance Institute for Highway Safety, IIHS.

Efter ett tidigare krocktest av Model S med varierande resultat får nu Tesla sin revansch. IIHS ger Model 3 bolagets första ”bästa säkerhetsval”, berättar The Verge.

Precis som E-tron har Model 3 fått omdömet ”bra” i alla kategorier, det bästa omdöme som IIHS kan ge. Men det innebär inte att bilmodellen är helt perfekt på säkerhetsfronten. Tesla Model 3 som har tillverkats före juni 2018 har enligt IIHS bara ”acceptabla” strålkastare. För samtliga upplagor finns också en måttlig risk för att föraren vid en frontalkrock som överlappar med förarens fordonssida kan få en skada på nedre delen av vänster ben. Det här krocktestet ska vara det mest utmanande, enligt IIHS.

Läs mer: Här är de säkraste bilarna: ”Förvånad över resultatet”

Tesla Model 3 lyckade dock bra med att undvika kollision, tack vare sitt automatiska bromssystem.

Enligt Tesla ska de egenutvecklade sätena ha bidragit till det höga betyget.

”Våra kunders säkerhet är det viktigaste och därför är våra aktiva säkerhetsfunktioner och passiva säkerhetsutrustning standard på alla våra bilar”, skriver bolaget bland annat i ett blogginlägg.

Se filmer från krocktesterna:

Ania Obminska

Mer om: Tesla Model 3

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt