Nytt ingenjörsbolag knoppas av från Saab

2012-01-20 12:50  
Företaget ska sälja utvecklingsuppdrag till fordonsindustrin. Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX

Ett nytt ingenjörsbolag, Lean Nova, startas i Trollhättan. Företaget ska sälja utvecklingsuppdrag till fordonsindustrin.

Det nya ingenjörsföretaget startas av ledande personer från Saab Automobile tillsammans med utvecklingscentret Innovatum och det statliga riskkapitalbolaget Fouriertransform.

Det nya företaget har fått namnet Lean Nova Engineering och ska sälja utvecklingsuppdrag till fordonsindustrin.

Vd för det nya bolaget är Tomas Camén, civilingenjör från Chalmers som jobbat 20 år på Saab, senast som chef för chassiutveckling, motorinstallation och klimatsystem.

Planer finns på att bredda verksamheten till fler branscher som flygindustrin tillsammans med konsultföretaget Combitech som också startar nytt kontor i Trollhättan.

Initiativet ska göra det möjligt att hålla samman ingenjörerna från Saab Automobile så att Trollhättan kan behålla sin position inom fordonsutveckling.

Styrelsen för det nya bolaget kommer bland annat att bestå av Volvo Personvagnars tidigare utvecklingschef Magnus Jonsson samt Hasse Johansson, tidigare utvecklingschef på Scania.

Hur mycket Fouriertransform investerar i det nya företaget framgår inte.

Tidigare har Fouriertransform investerat i Saab-avknoppningen Vicura.

Marie Alpman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt