Nya Formel E-bilen har extrem återvinning

2022-05-07 08:00  
Gen3 har en så effektiv bromskraftåtervinning att man har plockat bort de hydrauliska bromsarna från Formel E-bilens bakhjul. Foto: FIA

Den tredje generationens Formel E-bil tar flera teknikkliv. Bland annat ska den kunna köra 40 procent av ett lopp på sin bromskraftåtervinning.

Sju tillverkare har anmält att de ska delta i FIA:s nionde upplaga av Formel E, den eldrivna varianten av Formel 1. Det är Porsche, Maserati, Jaguar, Nissan, DS Automobiles (Citroens lyxiga avknoppning) samt indiska Mahindra Racing och NIO 333 – som går under brittisk-kinesisk flagg. Det skriver FIA i sitt pressmeddelande. De kommer att köra Gen3.

Ett tillägg i den nya elbilen är en andra motor på framaxeln, med en peakleverans på 250 kW. Eldrivlinans kraftbegränsning flyttas därmed från tidigare 250 kW (340 hk) till 350 kW (475 hk), vilket är den bakre motorns peakvärde. Det gör att topphastigheten landar på 322 km/h, att jämföra med tidigare 280 km/h.

I tävlingen har alla bilar samma chassi, batterier och däck, men det finns en viss valfrihet runt växellådor och elmotorer – dock med restriktioner kring effekt. Det finns även regler satta för bilens dynamik.

Läs mer: Världens längsta bil har blivit ännu längre

Vid hård inbromsning får batteripacket tillgång till drivlinans fulla kraft, 600 kW (815 hk). Den nya bromskraftåtervinningen är dubbelt så effektiv som hos den föregående generationen, och enligt FIA kommer bilarna att kunna köra minst 40 procent av varje tävling på återvunnen energi. Systemet är så potent att man har plockat bort de hydrauliska bromsarna från bakhjulen.

Under bilarnas pitstop kommer batterierna från Williams Advanced Engineering att kunna "blixtladdas" vid 600 kW. Det innebär att tävlingarna kan göras längre än den rådande gränsen på 45 minuter plus 1 varv.   

Hållbarhet är givetvis ett viktigt kapitel. Nu använder Spark Race Technology, som utvecklat chassit, till viss del kolfiber som har återvunnits från den föregående generationens bilar, vilket ska minska karossens koldioxidavtryck med tio procent. Michelin ersätts som däckleverantör av Hankook, som utlovar 26 procent återvunnen fiber i sina sulor.

Läs mer: ”Gymkhana”-rallyföraren byter till eldriven bil

John Edgren

Mer om: Formel E

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt