Nya elscooteralternativet väger inte ens tre kilo

2020-06-22 07:15  

Stor som en laptop och räckvidd för att slippa gå sju kilometer. Walkcar är lösningen för de som gillar tanken med mikromobiltet, men inte hittat rätt alternativ.

Det har pratats om micromobilitet en längre tid. Uppstartsföretag, elskotertjänster och biltillverkare vill vara med och leverera och nu kommer ett alternativ som verkligen tar fasta på begreppet mikro.

Det är företaget Cocoa Motors som nu, efter fem års utveckling, lanserar sin Walkcar. Namnet är lite lustigt, men det handlar om en persontransport förpackad i ett paket som snudd på kan misstas för en bärbar dator. Storleksmässigt är den nämligen inte större än en 13-tummare och därtill så väger den endast 2,9 kilo.

Läs mer: Deras uppblåsbara el-scooter väger bara 5,5 kg

Men vad har den då för specifikationer? Jo, den ska klara av att köra en normalperson sju kilometer i en hastighet på tio km/h. Har man bråttom går det dock att ställa plattan i sport-läge vilket innebär en topphastighet på 16 km/h – dock blir räckvidden lidande. I det senare fallet kommer man nämligen bara en halvmil.

Att styra sker på samma sätt som med en Segway, man lutar sig i den riktning man vill åka. Och hoppar man av så bromsar brädan in automatiskt

Det hela låter fränt, men det finns en kostnadsaspekt att ha i åtanke. Ett exemplar av Walkcar går loss på 198 000 yen, vilket motsvarar en prislapp på lite över 17 000 kronor. Dessutom går det endast att beställa om du bor i Japan.

Fakta Walkcar

Dimensioner: 215 mm x 346 mm x 74 mm

Vikt: 2,9 kg

Maxhastighet: 16 km/h (sport), 10 km/h (normal)

Räckvidd: 5 km (sport), 7 km (normal)

Maxkapacitet lutning: 1o grader (med 60kg last)

Batterikapaciet: 68 Wh

Laddtid: 60 minuter

Max lastkapacitet: 80 kg

Min lastkapacitet: 30 kg

Maxeffekt: 600 W

Felix Björklund

Mer om: Elscootrar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt