Nya detaljer om Apples självkörande bilar avslöjade

2018-07-11 09:17  
Apple nyinvesterar stort i USA. Ska ge 20.000 nya jobb. Foto: TT

En tidigare Apple-anställd anklagas för att ha stulit hemligheter som rör bolagets tekniker för självkörande bilar. I klagomålet finns nya detaljer om projektet.

Enligt det klagomål som lämnades in på måndagen ska en tidigare anställd på Apple ha stulit information om ett kretskort som utvecklas för bolagets självkörande bilar, berättar Reuters.

Den tidigare anställde ska ha laddat ner Apples planer för kretskort för självkörande bilar för att sedan boka ett sista minuten-flyg till Kina med avsikt att börja jobba på ett startup-företag som också utvecklar självkörande bilar, uppger Reuters.

I klagomålet framkommer att den tidigare anställde ska ha fått se ett proprietärt chip och att han utformade kretskort för att analysera sensordata. Detta ska enligt Reuters tyda på att Apple utvecklar egna chip för självkörande system, och att bolaget arbetar med ”sensor fusion” där data från flera olika sensorer kombineras för att ge mer exakta resultat.

Läs mer: Apple och Googles teknik säkrare än biltillverkarnas

Klagomålet avslöjar också att drygt 5 000 anställda har haft tillgång till information om Apples program för självkörande bilar. Ungefär 2 700 av dessa ska ha haft tillgång till hemliga databaser som rör arbetet.

Ania Obminska

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt