Ny Volvokombi byggs i Sverige

2009-01-13 23:00  

En kombivariant av Volvos nya konceptbil S60 ska byggas i Torslanda från 2010. Det är tolkningen av näst högste Volvochefen Steve Armstrongs löfte om att Torslanda ska få en ny modell.

Volvo vill i dag inte kommentera planerna på framtida modeller eller var de ska tillverkas, men rent tekniskt skulle det inte innebära några större problem att bygga någon av de nya modellerna i Torslanda.

Steve Armstrongs löfte om en ny modell till Torslanda är inte heller särskilt kontroversiellt.

Volvo har tidigare sagt att man ämnar hålla produktionen i Torslanda på nuvarande nivå även efter att nära 3 000 personer fått lämna företaget. Och då behövs en ny modell 2010.

Konceptbilen Volvo S60 presenterades på Detroitmässan häromdagen. Enligt planerna ska den "skarpa" versionen av S60 byggas på Volvos fabrik i Gent.

Men presschefen Bo Larsen bekräftar för TT att det även ska byggas en kombivariant, en V60.

Den bilen passar in på Steve Armstrongs beskrivning av det som ska byggas i Torslanda. Och Volvos vd Stephen Odell säger på Detroitmässan att han vill ha mer flexibilitet mellan fabrikerna i Torslanda och Gent.

Eddie Pröckl

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt