Ny Tesla-krasch: Oklart om autopiloten var på

2018-05-14 10:20  

I fredags inträffade en ny Tesla-krasch i USA, den här gången i South Jordan, Utah. Polisen vet inte om bilen, som körde på en mekanikbil som tillhörde brandkåren, hade autopiloten på eller ej.

Teslan, av modell Model S, ska ha kört i motsvarande 97 kilometer i timmen när den körde in i en mekanikbil från brandkåren vid rödljus, berättar nyhetstjänsten AP.

Vittnen uppger att bilen inte bromsade in innan kraschen och enligt polisen var väderförhållandena ganska dåliga, med lätt regn och blöta vägar.

Autopiloten i Teslan har kameror, radar och datorer som ska se till att bilen håller hastigheten och stannar vid behov, men det är ännu oklart om autopiloten var på när kraschen inträffade. Bilens airbags utlöstes dock.

Läs mer: Tesla kraschade med brandbil – kan ha kört på autopilot

På söndagen uppgav Tesla att de ännu inte hade fått data från den aktuella bilen och kunde därför inte svara på vad som hade hänt, och om autopiloten var på eller ej.

Teslaföraren ska ha brutit sin högra ankel, medan föraren i brandkårens mekanikbil inte behövde uppsöka vård, uppger polisen.

Federala säkerhetsmyndigheter i USA undersöker just nu åtminstone två tidigare Tesla-krascher, bland annat den i mars som hade dödlig utgång.

Ania Obminska

Mer om: Tesla Automation

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt