Nu kan du hyra bil av grannen

2011-08-03 13:41  

Hyr din grannes bil några timmar i veckan istället för att ha en egen. Det är tanken bakom en ny tjänst som släpps i dagarna.

Tanken är att privatpersoner i hela landet ska kunna hyra bilar parkerade på sin egen gata till priser satta av bilägarna.

Att hyra grannens bil några timmar i veckan istället för att äga en egen bil bidrar till en miljövänligare bilanvändning.

Bakom bolaget Flexidrive finns några studenter som gått på Handelshögskolan i Stockholm.

Samarbetet med If Skadeförsäkringar innebär att alla bilar automatiskt helförsäkrar bilarna under uthyrningsperioden utan att det ska påverka bilägarens befintliga försäkring.

När man fuller i sitt postnummer på Flexidrive.se så visas alla de bilar som hyrs ut på det här området på en karta. Alla bilar har en profilsida där man kan se information om bilen men även vad det kostar att hyra den under en timme, en dag eller en vecka.

Sverige är det fjärde landet i Europa som lanserar tjänsten FlexiDrive.se.

Yvonne Edenholm

Mer om: Bilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt