Nu går Volkswagens klassiker ”Bubblan” i graven

2018-09-14 09:23  
Foto: AP Photo/dapd, Focke Strangmann/TT

När Volkswagen väljer att fokusera på elbilar och större modeller så står den ikoniska modellen inför sitt slut. Amerikachefen vill dock inte lämna dörren helt stängd.

Den klassiska "Bubblan", Volkswagens mest ikoniska modell, har överlevt flera i flera generationer och omstöpningar. Men nu är det snart slut, meddelar företaget.

När Volkswagen ska fokusera på elbilar och större familjebilar finns det inte länge plats för "Bubblan" i företagets produktion.

Men företagets Amerikachef Hinrich Woebcken öppnar en liten dörr åt att modellen kan komma tillbaka. "Man ska aldrig säga aldrig", skriver han i ett pressmeddelande.

Läs mer: Volkswagen-bilar återkallas efter brandrisk

"Bubblan", eller Typ 1 som den från början hette, togs fram redan på 1930-talet och blev på 60-talet en av världens mest populära bilar. Den klassiska modellen slutade tillverkas 2003, men i omstöpt version har den funnits kvar i produktion i Mexiko. Nu ska alltså även denna modell tas ur produktion.

Mer om: Volkswagen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt