Nu är nya F-35 stridsklar

2016-08-03 09:32  
Foto: US Air Force

Första divisionen F-35-plan är nu godkänd för militära uppdrag.

Det amerikanska flygvapnet meddelar att den första divisionen av F-35A-plan med smygteknik är redo för strid. Det är en milstolpe för det futuristiska stridsplanet som har drabbats av både förseningar och överskriden budget.

Divisionen, med ungefär tolv plan, finns på flygbasen Hill i Utah och planens nya status som stridsklara har beslutats efter en rad tester och övningar.

– F-35A blir det mest dominerande av våra plan .|.|. och kan ge kapacitet som våra befälhavare behöver i dagens stridsmiljö, säger general Herbert "Hawk" Carlisle, chef för luftstridskommandot.

Flygvapnet har inte meddelat någon tidplan för när divisionen kan komma i strid, men säger att de antagligen kan användas utomlands under första delen av 2017.

– Det här är bara början, det här är ett mellansteg som kommer att ta oss till den fulla stridsförmågan för F-35, säger Carlisle.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt