Nu är hälften av alla nya bilar som säljs laddbara

2022-08-01 11:19  
Andelen laddbara bilar bland nyregistreringarna var i juli 50 procent. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Antalet nyregistreringar av personbilar var i juli 17 834, en ökning med sex procent jämfört med samma månad förra året.

Det visar statistik från Mobility Sweden (tidigare Bil Sweden). Sett till årets sju första månader är antalet däremot ned med 15 procent.

Enligt Mattias Bergman, vd på Mobility Sweden, fortsätter de stora störningarna i de globala leverantörskedjorna att slå hårt mot fordonsindustrin.

Nedgång på grund av begränsat utbud

”Vi bedömer att årets nedgång i huvudsak kan härledas till det begränsade utbudet, även om vi de senaste månaderna ser en viss avmattning av den starka efterfrågan på grund av konjunkturläget”, säger Bergman i ett pressmeddelande.

Läs mer: Hyundais nya elbil Ioniq 6 får räckvidd på 61 mil

Andelen laddbara bilar, alltså elbilar och hybridbilar uppgick till 50 procent i juli. Då var elbilarna i knapp övervikt med 26 procent av månadens nyregistreringar. Hittills i år uppgår andelen laddbara bilar till ungefär 52 procent, jämfört med drygt 36 procent i fjol.

 

Mer om: Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt