Norwegian säger ifrån om Dreamliner

2013-09-23 15:21  
Norwegian gjorde stort nummer av att få Dreamliner i flygplansflottan. Nu tar irritationen över. Foto: Norwegian

Norska flygbolaget Norwegian har fått nog av problemen med Boeing 787 Dreamliner.

Nu säger det norska flygbolaget ifrån och kallar in representanter för Boeing till Oslo i slutet av veckan till ett möte.

- Pålitligheten har inte varit som förväntat på splitter nya plan, så nu måste något hända snabbt, säger Anne-Sissel Skånvik vid Norwegian. Tydligen har Boeing inte haft tillräckligt kvalitetskontroll.

- Vi ska tala om för dem att att vi inte är nöjda med situationen.

Norwegian har beställt åtta Dreamliner. I stora annonser även i svensk press i våras utlovade man premiärresor till specialpriser mellan Skandinavien och New York. Men planen levererades inte i tid och resorna fick göras med andra flygplanstyper.

Första planet levererades först den 30 juni, mer än tio månader försenat. Ännu ett plan har levererats sedan sommaren och ett till kommer under hösten.

Men de levererade planen har drabbats av flera haverier och blivit stående på marken, så sent som under söndagen och även idag måndag.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt