Musk ville sälja Tesla till Apple – fick inget möte

2020-12-23 08:23  
Elon Musk har nyligen sagt att han försökte få ett möte med Tim Cook i ett försök att sälja Tesla, när det stormade i bolaget, enligt The Wall Street Journal. Arkivbild. Foto: Hannibal Hanschke/AP/TT

Kändis-vd:n Elon Musk avslöjar att han övervägde att sälja Tesla till Apple när det stormade som värst för elbilstillverkaren – för en tiondel av summan som bolaget värderas till i dag.

När Tesla slet med att ta fram bilmodell Model 3, som lanserades 2017, var bolaget nära att haverera.

Bolagets kändisentreprenör till vd, Elon Musk, har nyligen skrivit i ett uttalande på sociala medier att han då försökt få ett möte med techjätten Apples vd Tim Cook, med avsikt att sälja Tesla, skriver The Wall Street Journal.

Tim Cook motvillig

"Under de mörkaste dagarna av Modell 3-programmet vände jag mig till Tim Cook för att diskutera möjligheterna för Apple att förvärva Tesla", skrev Elon Musk.

Cook var dock motvillig att träffas för att diskutera saken, enligt tidningen. Och tur var nog det – för Musk.

Prisförslaget han tänkte ge Cook var nämligen till ett värde av en tiondel av vad Tesla är värt idag.

Aktien upp 700 procent

Bara i år har Tesla-aktien rusat knappt 700 procent. Anledningen bakom kan ha att göra med förhoppningar om att Tesla kommer att ha en dominerande roll när transportsektorn blir allt mer elektrifierad.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt