Möte efter larm om järnvägsolyckor

2013-11-22 15:47  

Trafikverket ska förbättra arbetet med att åtgärda fel som har inrapporterats. Det uppdraget fick verket under ett möte med infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) under fredagen efter veckans rapportering om järnvägsolyckor.

Senast vid årsskiftet ska Trafikverket återkomma med resultatet.

– För att kunna säkerställa det har Transportstyrelsen fått i uppdrag att återkomma med hur de kan skärpa sin tillsyn över Trafikverket i den delen som handlar om infrastrukturen, säger Elmsäter-Svärd till TT.

– Men det är också viktigt att de har med i uppdraget hur de kan skärpa kontrollen så att även tågen fungerar som de ska, säger hon.

SVT har under veckan rapporterat om hur en tredjedel av alla tågolyckor sedan 2008 har inträffat vid platser där det tidigare hittats fel som inte åtgärdats.

– Vi ska öka öppenheten så att vi är tydliga med vilka åtgärder en besiktningsanmärkning lett till, säger Gunnar Malm, generaldirektör vid Trafikverket.

TT / Ny Teknik

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt