Mitsubishi misstänkt i ännu ett dieselgate

2020-01-21 16:50  
Den japanska fordonstillverkaren Mitsubishi utreds av åklagare i Tyskland för misstänkt fusk med utsläppshalter från dieselmorer. Arkivbild. Foto: Koji Sasahara/AP/TT

Den japanska fordonstillverkaren Mitsubishi utreds i Tyskland för misstänkt om fusk med utsläppshalter från dieselmorer, uppger åklagarmyndigheterna i Frankfurt enligt nyhetsbyrån AFP.

En Mitsubishianställd misstänks för bedrägeri, och även en del av ett multinationellt bilförsäljningsföretag samt två underleverantörer utreds. Enligt misstankarna har det fuskats med utsläppshalter vid tester av fordon som tillverkats av Mitsubishi och som har dieselmotorer med volymer på 1,6 och 2,2 liter.

Åklagarna har i utredningen genomfört husrannsakningar i Frankfurt, Hannover och Regensburg.

Mitsubishi har inte kommenterat uppgifterna. Den tyska däcktillverkaren Continental säger sig ha vittnat i utredningen.

Anklagelserna liknar dem som riktades mot den tyska fordonsjätten Volkswagen 2015, i det som kallas dieselgate och som kostat koncernen enorma summor i uppgörelser, böter och skadestånd.

Mer om: Mitsubishi

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt