Mini Minor kan bli Toyota Starlet

2015-01-30 14:49  
Mini Minor ska baseras på conceptmodellen Mini Rocketman, som visades på bilsalongen i Geneve 2011. Foto: BMW

Mini Minor kan bli resultatet av ett utökat samarbete mellan BMW och Toyota, som kan ge bilen namnet Starlet.

Tidningen Autobild rapporterar om det utökade samarbetet mellan BMW och Toyota, som ska leda fram till en mindre modell av bilmärket Mini.

Minor var ett modellnamn som användes av den brittiska biltillverkaren Morris, ett av de många märken som ingick i BMC-gruppen, där den ursprungliga Mini fanns i programmet från tidigt 1960-tal.

Enligt Autobilds uppgifter, som inte kommenteras av nuvarande ägaren BMW, blir Mini Minor något mindre än nuvarande basmodell Mini, och närmare 40000 kronor billigare i inköp. Den baseras på conceptbilen Mini Rocketman, som visades på bilsalongen i Geneve 2011.

Bilen kan dessutom komma i en Toyotaversion som då skulle kunna få modellnamnet Starlet. Toyota tillverkade mellan åren 1973 - 99 en mindre bilmodell med modellnamnet Starlet.

När bilen väl har kommit ut på marknaden 2018 eller 2019 kan BMW även lansera en eldriven version.

BMW och Toyota har samarbetat om vissa komponenter sedan 2011. BMW förser exempelvis Toyota med dieselmotorer för den europeiska marknaden, och Toyota erbjuder sina tjänster när det gäller batteriteknik, bränsleceller och lättviktsmaterial.

Håkan Abrahamson

Mer om: Toyota BMW

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt