Miljö viktigare än prestanda för bilindustrin

2010-06-11 14:10  

Miljö har ersatt prestanda och komfort som viktigaste frågor för bilindustrins utvecklingsavdelningar. Det framgår av en rapport från Center of Automotive Management i tyska Bergisch Gladbach.

Under många år har bilindustrins innovationer kretsat kring prestanda och komfort. Lyxigt bekväma men ändå sportiga bilar har varit målet. Men nu ligger fokus på miljö och ekonomi.
Inom området alternativa drivlinor (hybrid, el, bränsleceller) har antalet innovationer trefaldigats på tre år, hävdar rapporten.  För rena elbilar är trenden ännu tydligare.  År 2006 presenterade världens bilindustri tre innovationer på området. Förra året presenterade man trettio.
Institutet har även undersökt vilka bilindustrier som är bäst på innovationer. Här kommer Volkswagenkoncernen på första plats, med Toyota som god tvåa och Ford på tredje plats. 
Institutet har undersökt 600 innovationer och värderat dem efter delvis subjektiva bedömningar som innovationsgrad, originalitet, mognadsgrad och fokus.
 

Norbert Andersson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt