Miljardorder till Saab från Förenade Arabemiraten

2015-11-09 10:20  
Foto: Saab

Saab har fått en beställning på det luftburna övervakningssystemet Erieye från Förenade Arabemiraten, värd över 11 miljarder svenska kronor.

I slutet av februari i år deltog Saab på den internationella vapenmässan IDEX 2015 i Abu Dhabi, huvudstad i Förenade Arabemiraten.

Syftet var bland annat att marknadsföra den senaste versionen av det luftburna radar- och signalspaningssystemet Erieye, som fått namnet Swing Role Surveillance System (SRSS).

I dag meddelar det svenska försvarsföretaget att Förenade Arabemiraten köper systemet för cirka 1, 27 miljarder dollar, eller över 11 miljarder svenska kronor.

Det nya övervakningssystemet kommer, enligt Saab, att monteras i ett flygplan av typen Global 6000 från Bombardier. Det kan spåra och upptäcka olika mål i luften, till sjöss och på land samtidigt.

Produktions- och integrationsarbetet kommer att ske vid Saabs anläggningar i Göteborg, Linköping, Järfälla, Arboga och Luleå.

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL