Miljardorder till Saab från Förenade Arabemiraten

2015-11-09 10:20  
Foto: Saab

Saab har fått en beställning på det luftburna övervakningssystemet Erieye från Förenade Arabemiraten, värd över 11 miljarder svenska kronor.

I slutet av februari i år deltog Saab på den internationella vapenmässan IDEX 2015 i Abu Dhabi, huvudstad i Förenade Arabemiraten.

Syftet var bland annat att marknadsföra den senaste versionen av det luftburna radar- och signalspaningssystemet Erieye, som fått namnet Swing Role Surveillance System (SRSS).

I dag meddelar det svenska försvarsföretaget att Förenade Arabemiraten köper systemet för cirka 1, 27 miljarder dollar, eller över 11 miljarder svenska kronor.

Det nya övervakningssystemet kommer, enligt Saab, att monteras i ett flygplan av typen Global 6000 från Bombardier. Det kan spåra och upptäcka olika mål i luften, till sjöss och på land samtidigt.

Produktions- och integrationsarbetet kommer att ske vid Saabs anläggningar i Göteborg, Linköping, Järfälla, Arboga och Luleå.

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Mer om: Saab Automobile

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt