Marchionne söker stor stark partner

2016-04-15 14:19  
Sergio Marchionne letar ny giftaspartner med Fiat Chrysler. Foto: Fiat

Efter att ha fått nobben av GMs Mary Barra letar nu Fiat-Chrysler chefen Sergio Marchionne ny bröllopskandidat. Men inte alla är giftasmogna.

Sergio Marchionne slog redan tidigt som chef för Fiat fast att det finns för många aktörer i bilvärlden. Hopslagningar behövs på sikt för att skapa rätta synergier.

Han började med att rensa upp i Fiats dåliga ekonomi och fusionerade sedan med Chrysler. Men den sammanslagningen var inte tillräcklig, och förra året uppvaktade han USAs största biltillverkare GM.

GM-chefen Mary Barra var måttligt intresserad och gav honom nobben.

Detta har dock inte hindrat Marchionne att leta vidare efter en ny partner, som han anser finns bland de stora spelarna på marknaden: Toyota, Volkswagen eller Ford, rapporterar Reuters.

Under ett möte i Amsterdam idag sa Sergio Marchionne till journalister att han inte har stängt dörren för en sammanslagning, behovet att stärka verksamheten har inte försvunnit.

Marchionne sa även att koreanska biltillverkare räknas till de stora spelarna som kan erbjuda tillräckliga synergier. Men han tillade samtidigt att ”koreanerna gifter sig inte”.

Håkan Abrahamson

Mer om: Marchionne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt