Magna Steyer visar sporthybrid i Geneve

2015-03-02 14:39  
Mila Plus, konceptbil från Magna Steyer på bilmässan i Geneve. Foto: Magna Steyer

Kontraktstillverkaren Magna Steyer visar på bilmässan i Geneve en sportbil i laddhybridutförande med fyrhjulsdrift.

Magna Steyer är en av världens större kontraktstillverkare som tillverkar bilar på uppdrag av ett flertal bilföretag. På bilmässan i Geneve visar företaget nu en egenutvecklad konceptbil.

Mila Plus kallas bilen som ska visa för eventuella kunder vilka tekniska lösningar företaget är kapabelt till.

Drivlinan utgörs av en trecylindrig bensinmotor och två elmotorer. Motorerna har en samlad effekt på 200 kW och vridmomentet 580 Nm. Acceleration 0 - 100 km/h på 4,9 sekunder. Den ena elmotorn sitter mellan förbränningsmotorn och växellådan, och assisterar vid drivningen på bakhjulen. Den andra motorn driver framaxeln. Med enbart eldrift går bilen en sträcka på 75 km, med hybriddrift 500 km.

Koldioxidutsläppen för denna hybrid anges till 32 g/km.

Bilen är uppbyggd kring en struktur av extraherad aluminium, som även innehåller det högspänningsbatteri som används för eldriften. Det bidrar till förstärkningen av bilen. Utanpå kläs Mila Plus med en kaross av plast. Bilen väger 1520 kg.

De externa backspeglarna har ersatts av två kameror som visar högupplösta vidvinkelbilder på två skärmar inne i bilen.

Bilen med sin uppbyggnad kring aluminium erbjuder goda möjligheter till återvinning. Delar av inredningen är tillverkade av bioplast och naturfiber.

Håkan Abrahamson

Mer om: Hybridbil

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt