Ljud hördes efter att ubåt försvann

2017-11-23 07:50  
Stora sökinsatsen efter den försvunna ubåten pågår – men tiden börjar bli knapp. Foto: AP

Den argentinska flottan undersöker ett ljud som hördes timmarna efter det senaste livstecknet från den försvunna ubåten.

Men tiden börjar rinna ut för de 44 personerna ombord.

Den massiva sökinsatsen har nått en kritisk fas eftersom syrereserverna på ubåten, som räcker i sju dagar, är på väg att ta slut.

Flottans talesperson Enrique Balbi säger att en utredning visar att ett ljud hördes timmarna efter att båten försvunnit. Han vill inte spekulera i om det kan ha varit en explosion.

– Det är ett ljud och det måste bekräftas och granskas, säger han.

En källa till AFP säger att det ska ha varit ett "mycket högt ljud" och att det kan ha varit en explosion.

Ubåten rapporterade tekniska problem i onsdags, och kom sedan aldrig tillbaka till flottbasen. Ljud från havet har väckt hopp, men har visat sig komma från djur. Även sattelitsignaler har visat sig vara falskt alarm.

Sökinsatsen har försvårats av dåligt väder i området utanför Argentinas kust. Vågorna har varit upp till sex meter höga.

Insatsen följs av en hel värld, och Argentinas president Mauricio Macri har besökt de anhöriga för att ge sitt stöd.

– Vi hoppas på ett mirakel. Jag vill inte begrava min bror. Jag vill ha honom hos mig. Jag tror att han kommer tillbaka, men jag är medveten om att tiden går, säger Elena Alfaro, en av de familjemedlemmar som spänt väntar på besked.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Aktuellt inom

AI Pension

Debatt