Li oense med Volvo om svenska modellen

2010-11-16 15:45  

Knappat har Li Shufu klivit in i rollen som ägare till Volvo Cars förrän den första konflikten med svenska ledningen är på gång.

Volvo ska bygga större och lyxigare bilar, har Li Shufu krävt i flera offentliga sammanhang.


Men på Torslanda hukar sig Volvodirektörerna för kraven. De vill fortsätta trenden mot mindre bilar som bättre passar de skärpta kraven på bränsleförbrukning.


Li Shufu berättade öppet om ”bråket” i samband med en konferens i Shanghai, skriver branschtidningen Automotive News.


Närmast ska Li Shufu försöka minska gapet i uppfattningar om Volvos inriktning. Han visade på konferensen en ödmjuk attityd till Volvo genom att deklarera att de som fört Volvo till dagens position sannolikt har en god anledning för att hålla fast vid sin inriktning.


Bakom Li Shufus inställning ligger kinesernas växande aptit på stora lyxbilar.


De första tio månaderna i år sålde Volvo 22 700 bilar i Kina, med en flärlängd version av S80 som flaggskepp. Under samma tid sålde man över 175 000 bilar i Europa. Det är en uppgång med 12 procent jämfört med samma tid förra året, samtidigt som marknaden i stort har tappat 5,5 procent.

Norbert Andersson

Mer om: Volvo Cars Geely

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt