Leif Östling ångrar kritiserad intervju

2019-11-04 07:28  
Leif Östling. Foto: Patrik Österberg/TT

Scanias tidigare vd Leif Östling ångrar nu att han deltog i en uppmärksammad intervju i en Youtubekanal.

– Jag gjorde väl ingen riktig research innan intervjun, säger han till Expressen.

Scanias tidigare vd Leif Östling hamnade i blåsväder efter att ha uttalat sig om invandring från Afrika och Mellanöstern i en intervju på en Youtubekanal. Nu säger han till Expressen att han ångrar sin medverkan.

– Ja, det var inte helt bra med tanke på hur det har rullat runt, säger Leif Östling.

I intervjun pekade Leif Östling bland annat ut en nationalitet som, enligt honom, hade svårt att utföra sitt jobb på Scania. Han sade också i intervjun att "vi har tagit in för mycket folk utifrån".

Läs mer: ”Östling hyllar fakta – men sprider faktafel”

Uttalandena i intervjun fick Scanias ledning och fack att ta avstånd och Östling tvingades också bort från sitt uppdrag som ordförande för Södertälje science park.

Leif Östling var vd för Scania från 1994 till 2012. Han var också ordförande för Svenskt näringsliv 2016-2017. Han avgick från ordförandeposten efter sina uppmärksammade uttalanden i samband med den så kallade paradisläckan.

Östling avslöjades ha miljontillgångar i lågskattelandet Malta och i en intervju med SVT:s Uppdrag Granskning sade han "Vad fan får jag för pengarna?", i samband med att han resonerade om skattetrycket i Sverige och all skatt han betalar här. Kritiken mot uttalandet blev massiv.

Mer om: Leif Östling

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt