Lars Thulin stämmer Wolrath och Bergquist

2010-10-18 13:37  

Erik Pensers närmaste man, Lars Thulin, stämmer ledningen i krisdrabbade Countermine med Björn Wolrath och Christer Bergquist. Thulin menar att ledningen har undanhållit sanningen i samband med en emission på 70 miljoner kronor förra året.

Lars Thulin kräver ordföranden Björn Wolrath och nyligen sparkade vd:n Christer Bergquist på 2,5 miljoner kronor.

Det nedläggningshotade minröjningsföretagets ledning anklagas för att ha lämnat felaktiga och vilseledande uppgifter gällande bolagets resultat och ställning ”samt i övrigt rörande bolagets och dess dotterbolags förhållanden”.

Det framgår av den stämningsansökan som på fredagen lämnades till Stockholm.

Lars Thulin stämmer för sitt eget bolags räkning.

I ansökan anklagar Lars Thulin - som mest är känd i rollen som vd vid Erik Pensers holldingbolag Yggdrasil - de två för att ha förfalskat sanningen och för att ha ljugit om förhållanden i Countermine.

- Jag känner mig fruktansvärt sviken av de här personerna. Wolrath trodde jag var en fin man som man kunde lita på, säger Lars Thulin till Affärsvärlden.

Klicka här för att läsa resten av artikeln på Affärsvärlden!

Calle Froste

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt