Landskrona vill ha tågtunnel

2013-08-27 07:16  

Låt nästa fasta förbindelse över Öresund bli en tågtunnel för persontrafik mellan Landskrona och Köpenhamn. Det föreslår Landskronas politiska ledning i en ny utredning, rapporterar News Öresund.

 Enligt kommunen skulle restiden till Köpenhamn kortas med 10 minuter för resenärer från Lund och med 20 minuter från Helsingborg.

– Ett antal tunga spelare när det gäller infrastrukturen och utvecklingen i Öresundsregionen har pekat på Landskrona som ett möjligt alternativ. Det ser vi som en kastad handske som vi har plockat upp, säger kommunstyrelsens ordförande i Landskrona, Torkild Strandberg (FP), till News Øresund.

Det finns sedan tidigare två förslag till en andra fast förbindelse över Öresund: tåg- och biltunnlar mellan Helsingborg och Helsingör samt en tunnelbana mellan Köpenhamn och Malmö. Landskronas nya förslag om förbindelse beräknas kosta 18 miljarder kronor.

TT / Ny Teknik

Mer om: Tåg Järnväg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt