Laddar kylskåpet trådlöst

2014-02-21 10:38  

Kylanläggningen i en kylbil ska laddas trådlöst utanför en 7-Elevenbutik i ett tio månader långt test.

Japanska underleverantören Denso har tagit fram en teknik för att ladda kylanläggningen i en distributionsbil i Toyota City. Nu ska tekniken testas i ett tio månader långt test som inleds på måndag och ska pågå året ut.

Laddningsutrustningen placeras på en parkeringsplats utanför en 7-Elevenbutik i den japanska staden. I bilen finns en mottagarenhet som tar emot strömmen som lagras i bilens batteri.

Energin används för att driva bilen kylanläggning så att bilmotorn inte behöver vara påslagen när bilen stannar för att leverera kylda varor

Det trådlösa laddsystemet som Denso har utvecklat ska vara klart för kommersiell lansering 2020. Företaget ska under tiden utveckla tekniken för att minska utrustningens storlek, vikt och pris, samt se till att laddningsmetoden fungerar smidigt för förare och omgivning.

Denso är en av världens största underleverantörer till bilindustrin med en omsättning på 400 miljarder kronor och 130000 anställda.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt