Kungahuset ska testa elbilar

2009-01-30 09:36  

En gigantisk elbilssatsning ska genomföras i Sverige. Bland de 12 grupper som ska testa elbilar ingår kungahuset. - De vill vara med eftersom de har ett stort miljöintresse, säger Christer Asplund till Miljörapporten.

På kartan över de 12 planerade demonstrationsprojekten för elbilen Think står det i en ruta ”kungen och drottningen”.

- Vi har kontakt med hovstallet och det är de som ska ha hand om projektet. De ska ha ett par bilar, säger Christer Asplund, projektledare för elbilsprojektet som organiseras av organisationen Powercircle där bland annat ABB och Vattenfall ingår.

Tidigare har ett stort problem varit att få fram elbilar från norska Think till flera av de svenska projekten. Men sedan en tid pågår intensiva förhandlingar för att lösa Thinks ekonomiska problem och starta produktion. Christer Asplund tror att det kommer att lösa sig och att bilarna kommer att börja levereras.

- Idag invigs det första demonstrationsprojektet i Gävle och Sandviken där tanken är att elbilar ska användas av familjer som storhandlar, säger Christer Asplund.

Men enligt kartan från Powercircle handlar det ytterligare 12 projekt. Utöver det ska ett stort demonstrationsprojekt startas i Västra Götalandsregionen.

- Det är 49 kommuner som ska ingå så det kan ju bli många bilar, säger Christer Asplund.

Text: Kenneth Samuelsson/Miljörapporten

Mer om: Think Kungahuset,

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt