Komponentbrist för stora biltillverkare

2021-01-14 13:27  
Subaru drar ned på produktionen till följd av komponentbrist. Arkivbild. Foto: David Zalubowski/AP/TT

Japanska Subaru ansluter sig nu till den växande skaran biltillverkare som måste dra ned på produktionen till följd av komponentbrist och covid-19-relaterade problem i leverantörsledet.

Subarus ledning meddelar att man kommer att behöva minska produktionen med tusentals bilar i Gunma, Japan, och Indiana, USA, till följd av global brist på så kallade halvledare. Och enligt en talesperson kan problemen även komma att slå mot februariproduktionen.

Läs mer: Tuffa tider för fransk bilindustri – ras för flaggskeppen

Tidigare har bland annat Nissan Motor flaggat för minskad produktion av hybridmodellen Note i Oppama, Japan, medan Honda Motor förra veckan varnade för att inhemsk produktion kan påverkas negativt av komponentbrist och följde tidigare i veckan upp med att meddela att produktionen i Storbritannien stoppas på grund av covid-19-relaterade problem i leverantörskedjan.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt