Koenigsegg hade fått Saab för 1 krona

2010-01-14 10:56  

Norrmannen Bård Eker, delägare i den svenska sportbilstillverkaren Koenigsegg, säger att prislappen för Saab i höstas var 1 krona – plus förlusttäckning.

- Jag vet inte varför GM nämner summor på drygt 3 miljarder svenska kronor. Vi, Koenigsegg Group, skulle ha betalat 1 krona för Saab. Men självklart skulle det inte blivit 1 krona i realiteten, säger Bård Eker i en intervju med den norska tidningen Verdens Gang.

Bård Ekers kompanjon Christian von Koenigsegg sade i princip samma sak tidigare i veckan i en intervju med Trollhättetidningen TTEla.

– Min gissning är att det är ett missförstånd med talet om köpesumma på över 3 miljarder kronor. Jag tror inte att uttalandet handlar om vad GM vill ha betalt, utan om vad GM vill se köparen sätta in för pengar i Saab, säger han till TTEla.

Bård Eker säger till Verdens Gang att Koenigsegg Group backade ur affären efter sex månaders förhandling eftersom man bedömde Saabköpet som alltför riskfyllt.

Det var som det holländska sportbilsföretaget Spyker Cars gick in med en bud på Saab med i stort sett samma upplägg och affärsplan som Koenigsegg.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt