Kockumschefer går till Saab

2014-03-10 13:30  

NY TEKNIK AVSLÖJAR. (UPPDATERAD). Flera chefer inom Kockums ubåtsdel går nu till försvarskoncernen Saab, kan Ny Teknik avslöja i dag. Saab utreder en ny svensk undervattenstrategi åt FMV.

Flera chefer inom Kockums ubåtsavdelning i Malmö har sagt upp sig från sin arbetsplats i Malmö för att i stället gå över till nya anställningar inom Saab. Det uppgav initierade källor för Ny Teknik på måndagen.

Kockums informationschef John Ahlmark bekräftar att flera ”högt värderade medarbetare” som arbetar med ubåtsutveckling är på väg att lämna företaget.

- Ja, åtta personer har i dag sagt upp sig men vad det innebär för vår del har vi inte ännu hunnit att analysera, säger han till Ny Teknik. I övrigt är Ahlmark förtegen om omständigheterna.

I gruppen som nu lämnar Kockums ingår enligt Ny Tekniks källor också Per Nilson, som är högst ansvarig på ubåtsavdelningen.

Per Nilson själv vill i nuläget inte kommentera de nya uppgifterna.

- Jag vill inte spekulera i någonting, säger han och slänger på luren.

Även Sebastian Carlsson, pressekreterare på Saab, är ytterst fåordig och säger sig inte kunna bekräfta uppgifterna.

- Vi brukar ju inte gå in på rekrytering och vilka vi för förhandlingar med, men Saab är ju den största försvarsindustrin i Norden och en av de största ingenjörsarbetsplatserna, säger han kortfattat.

Saab fick nyligen i uppdrag från Försvarets materielverk, FMV, att utreda en ny långsiktig svensk försörjningsstrategi på undervattensområdet. I det arbetet ingår att utreda möjligheterna att bygga nästa generations ubåt A26, åt marinen.

Uppdraget kom efter att FMV och Kockums tyska ägare Thyssen Krupp misslyckats med att komma överens om villkoren för byggandet av A26:an.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt