Kina tolkar Saab-klassiker

2010-04-22 07:52  
Snarlik Saab. Så här ser nya kinesiska BAW C71 ut.

När kinesiska Beijing Automotive, BAIC, släpper sin första egna bil är formerna välbekanta för ett svenskt öga. Och det är ingen slump.

Det var efter att Koenigseggs försök att köpa Saab gått i putten som BAIC köpte verktygen för att tillverka gamla Saabmodeller.

För 1,4 miljarder kronor fick företaget det som krävdes för att dotterbolaget Beijing Automotive Works skulle kunna lansera sin första egna modell, rapporterar Dagens Industri i dag.

Och nu, inför bilsalongen i Peking, som öppnar i morgon fredag, lanseras nya BAW C71 – som har tydliga spår av 9-5 - och BAW C60 som är den kinesiska tolkningen av Saab 9-3.

Det är i första hand fronten som modifierats för att rymma företagets logga. Under huven lär det troligtvis Saabs H-motor från 1981.

Den välkända Saabsajten Saabsunited.com har tankat hem bilder på bilarna från den kinesiska sajten Sohu.com.Se pinfärska bilder på de kinesiska Saabbilarna här.

Ny Teknik redaktion

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt