Kina och Tyskland skapar fordonsallians

2017-06-05 14:01  
Continental och Baidu inleder samarbete Foto: Continental AG

Nu har Continental och Baidu slagit ihop sina påsar för att utveckla uppkopplade bilar. ”Vi ska ta ett viktigt steg framåt för intelligent mobilitet”, säger Continentals vd i ett pressmeddelande.

Tyska Continental är en storspelare när det kommer till utveckling av chassi-, broms- och säkerhetsteknik. Nu tar företaget ett rejält kliv framåt även inom utvecklingen av autonoma fordon, detta genom ett samarbete med den kinesiska internetjätten Baidu.

Tillsammans kommer man jobba för att ”etablera en omfattande strategi inom autonom körning, uppkopplade fordon och intelligenta mobilitetstjänster”.

Continental har förvisso testat självkörande teknik under lång tid och visat upp flera konceptstudier, däribland ”Cruising Chauffeur”. Men man har saknat en sak – data.

Läs mer:

Läs mer: Racet mot första autonoma fordonet

Och just det är något som Baidu sitter på. Med målet inställt på att bli en global storspelare inom autonom körning har den kinesiska jätten ivrigt försökt få med andra på ”sitt” tåg.

Tidigare i år lanserade Baidu projektet Apollo – ett ”ekosystem” som är öppet för alla med målet att accelerera utvecklingen av självkörande bilar.

Den nya alliansen kommer framförallt att bygga applikationer och system för Apollo-plattformen.

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!                        

Felix Björklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL