Källor uppger möjlig koppling mellan krascherna

2019-03-15 09:37  
Foto: Ted S. Warren

Franska utredare kommer under fredagen att börja analysera data från det etiopiska plan som kraschade i Etiopien i söndags, och där 157 människor omkom.

Utredarna ska titta på kopplingar till olyckan med det plan av samma Boeing-modell som störtade i Indonesien i oktober, med 189 dödsoffer.

Två källor uppger för Reuters att man på olycksplatsen i Etiopien hittat en del på flygplanets bakparti som var vinklad på ett liknande sätt som på planet i Indonesien.

Det amerikanska luftfartsverket FAA har tidigare sagt att det finns fynd från vraket som antyder likheter mellan olyckorna, men utan att gå in på detaljer.

Läs mer: Därför införde Boeing det omtalade systemet MCAS

De svarta lådorna har lämnats över till franska myndigheter eftersom det inte finns rätt utrustning för analyserna i Etiopien.

Flera länder och bolag har efter flygkraschen i Etiopien i söndags beslutat sig för att sluta använda flygmodellen. Även tillverkaren Boeing har rekommenderat att alla flygningar med flygplansmodellen Boeing 737 Max 8 ska stoppas.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt