Jätten Silent Arrow kan bli världens första leveransdrönare

2019-09-11 10:40  
Silent Arrow GD-2000 Foto: Yates Electrospace Corporation

Silent Arrow GD-2000 är ny typ av drönare, utformat som segelflygplan, som ska kunna bära 740 kilo utrustning. Och det är ingen liten maskin.

Amerikanska Yates Electrospace Corporation har visat upp sin nya leveransdrönare Silent Arrow GD-2000 under Londonmässan Defence Security Equipment International. Det är inget litet kopterflyg, utan en stor glidare som ska orka bära med sig en hel del utrustning, berättar Engadget.

Yates Electrospace Corporation hoppas att den nya drönaren ska ersätta Joint Precision Airdrop Systems, som utgår från styrbara fallskärmar som släpps från flygplan och leds till sitt mål med hjälp av gps. Bland annat den amerikanska militären använder sig av den leveransmetoden i dag.

Lättare att styra

Fördelen med Silent Arrow ska framför allt vara den kan bära med sig 740 kilo utrustning, för mindre än halva priset jämfört med Joint Precision Airdrop Systems. Eftersom Silent Arrow utformats som ett segelflygplan ska det också vara lättare att styra mot sitt mål, menar tillverkaren.

Läs mer: Autonoma drönaren kan ducka för forskarnas boll

Produktionen av Silent Arrow GD-2000 beräknas börja i oktober. I så fall blir det en av de första leveransdrönarna som passerar teststadiet och kan börja flyga i luften, enligt Engadget.

Ania Obminska

Mer om: Drönare Flygplan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt