Jaguar F-type vässar klorna

2016-02-18 09:51  

Med en toppfart på 322 km/h och effekten 575 hästkrafter blir nya Jaguar F-type SVR den snabbaste och starkaste produktionsbilen från Jaguar någonsin.

Bilen premiärvisas på Genevesalongen från den 1 mars och ska finnas till försäljning från i sommar och kommer att finnas både som coupé och som cabriolet.

SVR-modellen accelererar från 0 till 100 på 3,7 sekunder och är den senaste modellen från Jaguar Land Rovers special vehicle operations division, som tar fram högprestandabilar ur företagets sortiment för kunder som vill ha något extra, och är beredda att betala för det.

Den enklaste modellen av F-typerna har en treliters V6motor på 340 hästar och manuell växellåda. SVR-modellen med sin femliters kompressormatade V8, åttastegad automatlåda och fyrhjulsdrift får en prislapp som ligger en bra bit över miljonen kronor, dubbelt mot den enklare modellen.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL