Indisk Saabspekulant får nobben

2011-12-30 11:41  
Konkursförvaltarna Hans L Bergqvist på Delphi och Anne-Marie Pouteaux på Wistrand, båda i Göteborg. Foto: Delphi, Scanpix och Wistrand

UPPDATERAD En indisk stadsjeeptillverkare är intresserad av Saab Automobile. Men konkursförvaltarna nobbade i går kväll inviten eftersom man misstänker inblandning från ryssen Vladimir Antonov.

Det är P4 Väst som i dag har uppgifter om att en av Indiens största fordonstillverkare är intresserad av att köpa delar av eller hela Saab Automobiles konkursbo.

Enligt nyhetsbyrån Bloomberg handlar det om stadsjeeptillverkaren Mahindra & Mahindra, som kan tänka sig att ha fortsatt produktion i Trollhättan.

Företagets svenska representant Lars Carlström hade bokat in ett möte den 5 januari med konkursförvaltaren Hans Bergqvist på advokatbyrån Delphi i Göteborg.

Men konkursförvaltarna vägrar nu att träffa honom.

- Jag blev uppringd av Hans Bergqvist som avbokade mötet. Han öppnade med en fråga om det är jag som är Lars Carlström och om jag har företrätt Vladimir Antonov. Jag sa att det stämmer mycket väl. Då sa han att jag inte är välkommen och att konkursförvaltarna inte heller vill träffa mina klienter, säger Lars Carlström till P4 Väst.

För Lars Carlström är detta tredje gången som han engagerar sig i bil-Saabs öde. Första gången ingick han i ett av de många konsortier som lade ett bud till General Motorns på Saab Automobile. Andra gången var när han respresenterade den ryske bankiren Vladimir Antonov, som finansierat Saabchefen Victor Mullers köp av företag.

Med indiska Mahindra & Mahindra blir det tredje försöket för Lars Carlström.

P4 Väst har läst det mejl där Hans Bergqvist avbokar mötet med Lars Carlström och det indiska företaget.

I mejlet bekräftar Bergqvist att mötet är inställt, men inte varför. Bergqvist hänvisar bara till ett telefonsamtal som han hade med Lars Carlström under torsdagskvällen.

P4 Väst har gjort upprepade försök att få en kommentar från konkursförvaltarna men får bara svaret att de inte har tid med en intervju just nu.

Ganska snart efter att P4 Väst publicerat sin nyhet skickar konkursförvaltarna Hans Bergqvist och Anne-Marie Pouteaux ut ett pressmeddelande där de beskriver det arbete som gjorts hittills.

Men där nämns ingenting om det avbokade mötet med det indiska företaget.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt